имам желанието да си смена стаклата на фаровете(и да поциста рефлекторите) та питах на едно две места само стакла нема а дали се продават само стакла и ако има даите да измислим нешто....
Известие
Collapse
No announcement yet.
алфа 33(фарове)
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ttyjjfu Покажи съобщениеимам желанието да си смена стаклата на фаровете(и да по4иста рефлекторите) та питах на едно две места само стакла нема а дали се продават само стакла и ако има даите да измислим не6то..............
Колега,опитай се да пишеш с букви,а не с цифри!Многоточието се състои от три точки,а не от трийсет и три!
С поздрави-MordohyНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
-
Колега,няма нужда да се вкарваш в излишен филм!Новите стъкла , няма да са по-добри.От личен опит знам,че ще са същите или по-лоши.Ял съм я тая попара.Ако искаш да си почистиш рефлекторите,има и по-лесен начин.Свали фаровете!Сложи малко трина и някакъв миещ препарат,но да не е за фаянс или нещо подобно,защото съдържат киселина.Най - добре някой прах за пране.Сложи и малко вода и разтърси здраво.После изплакни обилно с вода и ги продухай с въздух или просто го остави на слънце.Варианти много!
Успех!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеКолега,няма нужда да се вкарваш в излишен филм!Новите стъкла , няма да са по-добри.От личен опит знам,че ще са същите или по-лоши.Ял съм я тая попара.Ако искаш да си почистиш рефлекторите,има и по-лесен начин.Свали фаровете!Сложи малко трина и някакъв миещ препарат,но да не е за фаянс или нещо подобно,защото съдържат киселина.Най - добре някой прах за пране.Сложи и малко вода и разтърси здраво.После изплакни обилно с вода и ги продухай с въздух или просто го остави на слънце.Варианти много!
Успех!
Comment
-
Първоначално публикувано от ttyjjfu Покажи съобщениемерси ще пробам така(но от некаде ми прави конденз )и за това викам да ги разглоба...
Едни фарове на старо в мн. добро състояние вървят по 20-30лв.
Comment
-
Тссс да бе 20-30 лв в мн доро състояние дрг път ! Фар на 16 години не може да бъде в много добро състояние ! Аз дадох 60 лв за да ми хромират рефлекторите ! Стъклата с времето се очукват от камъчета ! Ако отворите фаровете бас държя ,че на всички ви рефлекторите са улющени яко ,е ако не сте ги правили де !Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)
Comment
-
Първоначално публикувано от RaIDeR Покажи съобщениеТссс да бе 20-30 лв в мн доро състояние дрг път ! Фар на 16 години не може да бъде в много добро състояние ! Аз дадох 60 лв за да ми хромират рефлекторите ! Стъклата с времето се очукват от камъчета ! Ако отворите фаровете бас държя ,че на всички ви рефлекторите са улющени яко ,е ако не сте ги правили де !
Comment
-
Стъклата ни са много здраво залепени и по принцип се чупят много лесно,когато се опитаме да ги свалим.Има разбира се и изключения,но лично съм счупил на моята поне три стъкла.Да е жив и здрав Крис,че ми изпрати още две,та продължих с опитите.И двамата сте прави!И хромирането е хубаво нещо,но и все още се намират и фарове в много добро състояние.Хромираните,каквито са нашите,имат по-тъмен нюанс,но отразяват по-добре от никелираните,които само стоят по-лъскави.За това,колега, постъпи както искаш.Все пак,ако не са ти зле рефлекторите,измий ги както ти казах и им промажи ръбовете със силикон.Може да ти овлажняват и ако нямаш гумените маншони на фаровете.Колкото до хромирането,като знам колко търпение трябва,а и опит,ако искаш такова нещо,най-умното е да ги пратиш на Райдер.Като дава такива идеи,сам да си сърба попарата!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
Първоначално публикувано от ttyjjfu Покажи съобщениеутре ще сваля фаровете и на 4ишмата и после на двора да сахнат ..На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение4ишмата!?-Mordohy
Не става на двора, задължително от вътре със сушоара. Иначе - конденз
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеАз доста пъти съм вадил стъклата и съм мил рефлекторите и стъклата( разбира се ако рефлекторите са с читава амалгама). Трудничко е бая, но с повечко търпение и здрави нерви става.
Comment
Comment